Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 984
 • 3 415
 • 24 juli, 2019

Att gå upp eller ner i vikt som gravid och min graviditet hittills – Foglossning – Tens – Veganism – Gravidyoga – Asperger


I början av graviditeten så gick jag bara ner i vikt faktiskt. Kunde knappt äta pga illamåendet och även om jag inte kräktes mer än en gång så var det svårt för mig att ta mer än ett par små tuggor av något. Nu har jag snart passerat vecka 27 och har börjar gå upp litegrann. Inte mer än 2,5 kg men tillräckligt för att matcha vikten för att både jag och bebisen ska må bra. I början var jag orolig över att jag ej gått upp något i vikt.. Men sen fick jag veta att det är fruktansvärt individuellt. Det kan vara ärfligt hur mycket man lägger på sig, men då jag ej har någon mamma så finns där heller ej någon att fråga gällande detta. Det jag lärt mig via vårdkontakter osv är dock följande, vilket jag hoppas kan lugna fler oroliga själar därute:

Alla är olika. Vissa går knappt upp någonting alls, vissa går bara upp i slutet av graviditeten och vissa går upp 2 kg i veckan. Hur just du och din kropp reagerar på omställningen som en graviditet innebär går aldrig att förutspå med 100% säkerhet. Det viktigaste är att du äter hälsosamt, tar hand om dig och rör på dig så gott det bara går.

Jag äter inte mycket skräpmat. Visst har det slunkit ner ett och annat rör Pringles.. Men annars tycker jag att det är för viktigt att få i mig näringsrik mat för att dyka ner i någon godiskål. Jag föredrar bär, frukt sallader och likväl färska som frysta grönsaker. Mitt barn får ju ändå i sig det jag äter så att jag äter bra mat känns som en självklarhet. <3 Att röra på sig var det ju knappast frågan om i början. Blev super-yr och blev stel rätt snabbt. Blev åksjuk bara av att se en bil.. Typ. Sen kom Herr Foglossning på besök vilket har inneburit en massa sängliggande. Många dagar i början lämnade jag faktiskt knappt sängen annat än för toabesök. Till och med att sitta upp var en pina. Fick åka liggandes transport till sjukhuset.. Så illa var det.

Men med hjälp av en sjukgymnast och en hög dos jävlaranamma spå började jag dock långsamt göra övningar i sängen och nu, trots all smärta är jag mer mobil än någonsin. De värsta av dagar har jag en tens-apparat till hjälp vilket jag fick av sjukgymnasten. Jag och min “Bump” har precis börjat med gravidyoga och jag känner mig peppad inför att möta svårigheterna snarare än nedslagen vilket var lätt i början. Det är inte alla dagar jag kan gå pga foglossningen men de dagar jag känner mig mobil utnyttjar jag för fullt med att umgås med pälsbarnen ute i friska luften.

Även när det gäller foglossning så ska ni veta att det är helt individuellt och inte har något med hur vältränad man var innan graviditeten eller liknade vilket kan vara lätt att tro.. Jag gick från att träna flera gånger i veckan till (nästan) totalt anti-mobil på bara ett par veckor. Helt galet!

Jag är vegan. Har perfekta blodvärden och min bebis mår toppen. Alla näringsämnen som jag behöver finns i den ickeanimaliska födan jag förtär helt utan att jag behöver tänka på att äta något speciellt.. Dessutom, som grädde på det vegansk moset, så utsätter jag genom veganismens inte mitt barn för någon cancerogen mat såsom mjölk eller kött. Hälsan är viktig för mig och min dotters välmående likaså. Dock så tar jag, likt alla gravida rekommenderas, extra järntillskott.

Sammanfattningsvis har min graviditet varit hemsk.. Rent fysiskt. Detta har dock självklart även påverkat mig psykiskt också. Men tack vare stöd från man och bror så har det fungerat. När jag blev gravid så jobbade jag 130% och pluggade 100%. Jag lever med högfungerade aspergers (aspergerssyndrom vilket nu tillhör autism-spektrat av någon outgrundlig anledning) vilket gjort, i vanliga fall gör, att jag ej har några problem att hålla många bollar i luften. Allteftersom att två av utbildningarna avslutades och jag även hoppade av ett av mina jobb så fann jag där mycket tid till vila och reflektion. Är det inte dåligt för barnet att stressa med så “mycket att göra” som både flera utbildningar och jobb? Den frågan har jag fått. Well, för mig var det aldrig mycket att göra. Här, precis som i allt annat när det kommer till graviditeten, så gäller det att lyssna på ditt inre samt kroppens signaler. Det har jag alltid varit noga med… Sen jag blev vuxen iallafall. 😉

I dagsläget mår jag PYTON oftare än jag mår bra. Vissa dagar vill jag bara gå i ide tills allt är över likt björnar gör. Men det är helt okej att känna så. Alla dagar kan omöjligt vara frid och fröjd under en graviditetsresa. Vissa har det så, visst! Men det är nog inget man bör förvänta sig. Vill du dela med dig av din tankar och/eller upplevelser från din graviditet eller om du tänker något speciellt om det jag skrivit så kommentera gärna nedan.

I övrigt så önskar jag alla blivande, kommande och mammor in the making en så trevlig resa som möjligt efter dennes förutsättningar! <3

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *