Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 915
 • 3 339
 • 24 juli, 2019

Ekonomisk utpressning som drabbar barn

Häromdagen fick jag hjälp av en organisation för människor i ekonomisk nöd. Gav kontoutdrag för 2 år tillbaka inklusive utgifter för mig och min dotter under ett år. Dom sa att det var tydligt att jag utsatts och utsätts för ekonomisk utpressning av dotterns pappa och att jag har rätt till högre ersättning från honom. De hjälpte mig räkna ut vad underhållet borde vara istället för det minimala jag får nu. Det känns skönt att få hjälp. Är så trött på att kämpa i motvind ensam. 🙁 Jag är den enda som kämpar för min dotters välmående nu och det är viktigt att det är just dit min kraft får möjlighet att läggas. Sorgligt nog är min lilla dotter ej det enda barnet som utsätts för den här typen av ekonomisk utpressning.

Under flera år då vi levde tillsammans fick han mig att tro att jag kostade för mycket. Han erbjöd sig att försörja mig vid flera tillfällen men gav mig fan om jag ej drog in pengar. Så typiskt honom. Precis som att jag bad honom pynta vårt boende med sina saker och han sa nej bara för att ett par veckor efter skälla ut mig för att han inte fick ha sina saker framme.. (!?) Det var ofta så. Fram och tillbaka. Han erbjöd sig att ta ut hundarna på promenad då vi bodde i Södertälje bara för att några veckor senare anklaga mig för att “kasta ut honom”.. Precis som han nu anklagar mig för att ha “kastat ut honom” fastän jag i över ett år bett honom flytta tillbaka till sitt hus. Gjorde han det? Nej. Istället valde han att sova i sin bil för att sedan kasta det i ansiktet på mig. Varför? För att jag ej ville att han skulle bo under samma tak som min dotter efter att han bland annat enligt eget vittnesmål “lyft henne i benen”. När jag bad om pengar i början så fick jag bara göra att jag men då kunde ge henne till honom. Som att hennes skydd skulle ha ett pris. Aldrig.

Jag har alltid dragit in pengar till mitt nödvändiga. Han fick till och med bo gratis i min lägenhet i Södertälje under långa perioder liksom senare i huset. Själv kunde han lägga flera tusen på godis och chips mm samt dra sitt kort över 10 gånger på en dag i kiosken på Scania enligt kontoutdrag han visade mig.

Barnstolen fick mig verkligen att gå back nu men vad ska jag göra. Han vägrar kontakt och vägrar bidra till vad hans dotter behöver. Senast för ett par månader sedan erbjöd jag honom att betala hans skulder när jag fått jobb då han alltid haft ångest över ekonomin fastän han bränt pengar på skit.. Det ville han inte. Jag vet ju att nu när jag nyss avklarat utbildningen så kommer jag att kunna få ett väldigt välbetalt jobb inom IT om jag så önskar och pengar är inte av så stor vikt för mig att jag behöver ett överflöd. Men tills dess är det sparsmakat.

Fick hjälp med mat, kläder och annat från en organisation i Södermanland som har erfarenhet av att hjälpa våldsutsatta kvinnor. Som tur är så är det ej svårare än att gå till banken att bevisa vilken enorm utsatthet jag lever i. Det kan närmast liknas vid psykisk tortyr sa dom. Hela fram och tillbaka-spelet…

Det är tur att jag har terapin. Annars skulle det vara mycket värre. Jag känner verkligen att jag kommit så långt från den jag var och hur det varit. Fastän jag blev tagen åt sidan för ett samtal vid grillningen i Tullinge och mer eller mindre påhoppad så kände jag inget annat än sorg. Sorg över att det blivit såhär och över hur psykisk ohälsa hos en far kan leda till en bristande självinsikt som drabbar ett oskyldigt barn. Tydligen har han ett starkt behov av att smutskasta mig vilket känns otroligt sorgligt bara det.. Men det är samtidigt föga förvånande. Tyvärr. Antivåldscenter säger att det är vanligt att den här att den typen av människor både berättar andras hemligheter, snackar illa och vidmakthåller sin oskuld på en sådan nivå att de alltid framhävs som utsatta. Det går tydligen att använda lögndetektor i rätten nu vilket var till en enorm fördel för en väninna som precis fick hem domslutet efter att ha anmält sin dåvarande sambo. Ibland går rättsväsendet åt rätt håll. Längtar så tills denna form av bevis även tillhandahålls vid våldtäktsrättegångar. Då skulle det nog inte se så mörkt ut i statistiken gällande dömda förövare.

Jag har tur som har så fina människor i mitt liv som hjälper till och skänker kärlek och stöd. Släkt och familj som ställer upp. Men egentligen är det kanske inte sån tur för mig.. Snarare för Bess som verkligen aldrig har gjort eller skulle kunna göra något för att förtjäna situationen vi hamnat i. Hon är fan det bästa som finns min lilla kärleks-boll. 🙂

Imorgon blir det bär det av mot mångfalds-kärnan Botkyrka igen. Så spännande med musik tycker min älskade lilla Bess som numera tar sina första stapplande steg mot att dansa ståendes. 🙂 Snart kan vi svänga loss på dansgolvet tillsammans likt småtokiga virvelvindar. <3

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *