Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 802
 • 3 397
 • 24 juli, 2019

Gå ner i vikt efter graviditeten – Min viktnedgång sedan förlossningen

Jag bestämde mig för att låta nyfikenheten styra idag och klev upp med baktassarna på vågen.. Snacka om att jag blev förvånad. Den visade nämligen att jag nått samma vikt igen som jag hade dagen då jag plussade. Jag har alltså gått ner all vikt jag la på mig under graviditeten. ALL VIKT. Två promenader har jag tagit sedan vi kom hem från sjukhuset. Långsamma och utdragna promenader. Någon vidare ansträngning har jag med andra ord ej gjort. Trots att ätstörningar mer eller mindre sabbade min kropps mathantering då jag var tonåring så klarar min kropp av jobbet att rensa ut väldigt bra. Eller kanske är det mycket på grund av det faktum att jag inte tillförkroppen några kolesterolskapande, cancerogena eller protein-fattiga ämnen då jag är vegan. Självfallet så förstår jag att jag bytt ut mycket muskelmassa mot fett under de månader som passerat då jag ej rört mig speciellt mycket pga foglossningen och andra graviditetsrelaterade krämpor.. Men ändå.

Jag har verkligen inte lätt att gå ner i vikt i vanliga fall om jag nu skulle vilja det.. Vilket ioförsig var ganska länge sedan. Men ändå. Foglossningen sitter i och genom oförmågan som följer min bristande mobilitet så visar dock ändå kvinnokroppen på en enorm inre styrka. Jag kan inte göra annat än förundras.

Har i ärlighetens namn faktiskt varit lite orolig över hur min kropp skulle kunna hantera en graviditet och hur länge det skulle ta att på något sätt komma tillbaka i en hälsosam form efter allt. Men tydligen klarar kroppen allt om vi bara ger den rätt förutsättningar.

Totalt gick jag upp cirka 11-12 kg och idag var det 9 dagar sedan förlossningen. Jag åt som vanligt och följde alla rekommendationer gällande näringsämnen och att ej över-äta bara för att jag är gravid så som så många andra gör.. Visst unnade jag mig godis och chips ibland. (Jag är ju bara människa!) 😉 Men först och främst hade jag i åtanke vad som skulle vara bäst för mitt barn. <3 Sedan förlossningen äter jag som vanligt. Nyttigt och vegansk. Är naturligt kurvig och allmänt matglad. Älskar chips och har höfter som lägger på sig vikt bara jag tittar åt en delicatoboll.. Ändå går det.

Ser så fram emot att ha mindre ont och sluta blöda så att jag kan börja träna igen.

Fasiken va fantastisk kvinnokroppen är! 🙂

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *