Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 813
 • 3 408
 • 24 juli, 2019

Med jägarens gevär riktat mot min höggravida mage

Igår fyllde min bror år och jag önskar att detta inlägg skulle handla om allt kul vi gjorde. Men det kommer det inte göra då kvällen kom att ta en oväntat obehaglig vändning. Medan min man städade undan efter pankaks-middagen så tog nämligen jag och min broder en liten cykeltur i området. En av presenterna min bror fick var nämligen en cykel så det kändes som att en liten behaglig tur i kvällsluften var mer eller mindre obligatorisk. I ärlighetens namn så är markerna här mer eller mindre helt raka så vi mest gled fram snarare än trampade. 🙂

Men så hände det som jag lärt mig leva med under min graviditet. Foglossningen slog till som en blixt från klar himmel och jag behövde sätta mig ner. Det finns inte så gott om direkta rastplatser, snarare bara grus och skog så vi hamnade på en bro ute i ingenstans. Medan jag haltade metrarna dit efter bästa förmåga så fick tom min bror bära min cykel över hindren i vägen då jag hade så ont. Vi passerade en kvinna som satt med en kikare och ett gevär, jag hälsade och vi tänkte inte mer på det. Mitt fokus låg på att hitta en stabil plats att slå mig ner på. Fort.

(Vad är foglossning? : https://sv.wikipedia.org/wiki/Foglossning)

Väl vid bron ca 70 m från kvinnan så satte vi och lyssnade lite på låg musik från min Iphone och pratade medan vi inväntade min man som skulle hämta oss med bilen så fort han var klar hemma. Jag stretchade och gjorde andningsövningar för att ta mig igenom smärtans påtaglighet och min bor distraherade mig med hjälp av att tala om partiledardebatten vi sett tidigare. (Världens bästa bror? <3 ) Efter en stund kommer kvinnan fram till oss, hållandes sitt stora vapen och säger till oss att gå då vi stör hennes jakt på bäver. Jag reagerar direkt på att hon håller vapnets öppning riktat mot oss men förklarar så lugnt jag kan att jag är höggravid och har ont och att vi inte kan gå än mindre sätta oss på gruset dit hon pekar. Jag kan i ärlighetens namn knappt röra mig och förklarar mitt hälsotillstånd. Hon säger att OM vi ska få vara där så måste vi vara tysta då “bävern också har öron”. Att jag är gravid, uppenbart medtagen och har fruktansvärt ont visar hon NOLL förståelse för. Att hon även står med ett gevär mer eller mindre riktat mot min mage och därmed min ofödda bebis bryr hon sig heller inte om. Situationen är fruktansvärt obehaglig och jag känner mig hotad. Jag menar på att den låga musiken vi har på och distraktionen min bror erbjuder i form av samtal lugnar både mig och bebisen och att jag behöver detta. Jag frågar henne om hon är bekant med graviditet och foglossning men får inget svar.

Hon säger att hon jagar “för Länsstyrelsen” och menar på att det är anledning nog för oss att sticka därifrån. Jag säger att det inte hjälper mig då jag inte kan gå men att min man är påväg för att hjälpa oss hem. Hon dumförklarar oss och frågar om vi inte vet hur “jakt fungerar”, att vi är i vägen, medan hon tittar menande på vapnet hon uppenbarligen är medveten om att hon pekar mot oss. Hon påskiner tydligt att hon inte räds att avfyra sitt vapen och skrämma min ofödda dotter hellre än att vänta tills min man kommit. Hon tittar på min höggravida mage med jämna mellanrum. Det syns att hon är arg. Fortfarande så står hon med geväret så nära min höggravida mage att jag känner mig otroligt trängd. Men vart ska jag ta vägen? Jag kan inte gå och min bror kan inte bära mig! En del av mig börjar titta mig omkring i hopp om att se någon utväg som ej involverar att jag måste krypa iväg på grusvägen för att skydda mitt barn. Jag blir rädd och kurar ihop mig efter bästa förmåga där jag sitter. Varför inte bara vänta tills vi blivit upplockade? Plötsligt slänger hon upp handen och vänder oss ryggen medan hon kastar ur sig elakheter och ohyfsat mummel. Vi “borde inte vilja hamna mellan kulan och bävern”.. Hon ställer sig en bit bort och ringer ett samtal där vi genom mumlet hör vi att hon fortsätter tala aggressivt om vår existens.

Jag ringde Länsstyrelsen imorse. Det finns inte jägare som jagar “för dem”. Jag har rätt att sitta vart jag vill och representanten som jag fick tala med både tog avstånd från hennes agerande likväl som beklagade situationen. Han sade dessutom att sådana som hon inte borde få ha vapen än mindre jaktlicens. Jag kan bara hålla med.

Jag upptäckte senare att hon kommit med på en av bilderna min bror tog på cykeln men thats it. Vem hon är återstår att se. Min man ska åka dit ikväll och försöka ta registreringsnumret på hennes svarta pickup om den är där, så att jag kan göra en anmälan. Förmodligen kommer hon inte lära sig av det men kanske ger det henne den tankeställare hon behöver för att inte agera hotfullt mot höggravida kvinnor i framtiden. Vi lever i en värld där alla borde försöka samsas. Om någon hade ont och behövde hjälp i min närhet skulle jag snarare erbjuda min assistans än att försöka hota någon som inte kan gå till att lämna platsen. Men det gäller tydligen inte alla..

En annan tanke som slår mig nu är att där vi satt på en helt förfallen bro mitt ute i ingenstans bör ingen bäver än mindre än höggravid kvinna störa någon. Vägen till stora delar övervuxen och används knappt. Så varför döda en bäver som inget gör och ingen stör eller försöka hota iväg en gravid kvinna som inte kan gå och bara vill  invänta hämtning? Hur naturen ser ut där ute skulle dessutom knappt störa en landskapsarkitekt då den redan är så åtgången av tidens rand. Allt känns konstigt. Vad är det för människa som får ut något av att inkräkta på höggravida kvinnors personliga utrymme med ett gevär? Kanske har vi svaret i vad hon höll på med. Vem vet. Egentligen spelar inget av det någon roll. Det är mitt barns säkerhet jag oroar mig över likväl som andra individers välmående. Att det finns sånna här människor som tillåts ha vapen känns inte okej.

Jag och bebisen må vara medtagna men vi mår bättre idag för er som undrar. Även om vi ej känner oss så trygga med att gå ut i vårt eget bostadsområde längre så kommer vi ej låta en individ med bristande empati stoppa oss från att fullfölja råd från läkare och sjukgymnast. Jag kan dock inte låta bli att undra..

Vad är det för värld min dotter kommer att växa upp i när hon redan hunnit bli hotad innan hon ens är född?


 

Tänker du något om det du läst?

8 Responses to Med jägarens gevär riktat mot min höggravida mage

 • Det var den konstigaste “berättelse” jag någonsin läst…..Jag har fick foglossning med mitt tredje barn och bara tanken att jag skulle ha satt mig på en cykel, är ju pervers. Foglossning har man hela tiden, efter att den drabbat en. Har aldrig hört att den “slår till” då och då, bara… Du satte dig på en “förfallen” bro, hur vågar man det som höggravid ? Har man så ont kan man väl slå ner röven vart som helst, istället för att kånka runt på cyklar och gå längre än nödvändigt ? Sen måste jag rätta dig, för det finns inget som heter “jaktlicens” öht. Vapenlicens finns, men that´s it. Hela den här historien verkar påhittad, från början till slut. Något som skrivit i ett enda syfte, för att skita ner otäcka jägare, som är såå hemska , att de dödar djur…huuu. Och skulle det vara så att något av det är sant, så hoppas jag du polisanmälde den jägaren på plats.

  • 1. Alla graviditeter är olika. Jag har en ständigt närvarade foglossning vars intensitet kommer och går beroende på olika saker. Detta är ej konstigt utan enligt Specialistmödravården i Stockholms- samt södermanlands-län är det väldigt vanligt.
   2. Jag ansåg att bron var tillräckligt stabil för mig och min bror och då jag jobbat med byggnadskonstruktioner i min ungdom så har jag nog “under fötterna” för att veta vad jag kan.
   3. Jaktlicens är ett vedertaget uttryck som i huvudsak involverar “vapenlicens” vilket är det du syftar på.

   Hoppas verkligen att du får upp ögonen för människors olikheter och i framtiden tar reda på fakta likväl som vilka vedertagna uttryck som finns innan du kastar ur dig dåliga energier som ärligt talat bara kommer att slå tillbaka mot dig själv. Lycka till!

   • Det finns inget vedertaget uttryck öht, som ens kallas jaktlicens. “Glöm allt som kallas ”jaktlicens, jägarlicens, jaktexamen”etc. En godkänd jägarexamen krävs för att kunna bli beviljad licens för jaktvapen (licensansökan görs hos polisen). Har man blivit beviljad licens för jaktvapen så har man också möjlighet att jaga med sådant vapen. ” Svenska Jägarförbundet.

 • Vilken mardröm!
  Lyckades ni med polisanmälan?

  • Ja, verkligen! :/ Hon var inte där när min man kollade igår så allt vi har att gå på är “cykel-bilden” vilket inte styrker någon identitet direkt. Men vi bor på en liten ort och håller tummarna för att vi råkar på individen igen, även om detta då förhoppningsvis sker under trevligare omständigheter.

 • Grannsamverkan är viktigt. Mailar dig hennes registreringsnummer. Tror hon är den som körde vårdslöst i en svart pickup i området häromdagen trots både skyltar om barn och lösspringande djur.
  Hoppas ni båda mår bra nu.

 • Jag blir mållös. Min man är jägare och skulle aldrig bete sig på det här sättet. Det finns sannerligen idioter av alla slag.

 • Bäverjakt är en vanlig ursäkt, för att inte säga kodord, för olaglig vargjakt. I Södermanland finns ett utbrett varghat bland lokala jägar-hillbillies och hos Jägarförbundet som har sitt slott tillika högsäte (bekostat av staten) där i trakterna. I regionen är dessa varghatare nu extra aktiva pga att det finns ett par vargar man vill utrota. Speciellt under våren när de kan få valpar. Det tjuvjagas och jägarlobbyn samarbetar troligtvis med utvalda bönder i trakten som med flit gör fårstängsel icke-vargsäkra för att man ska få ett skydsjaktsbeslut för att lagligt kunna skjuta bort vargarna. Tjuvjägarna i Sörmland är kända för sin hotfulla stil mot allmänheten. Man har väl varken många hjärnceller, respekt eller medkänsla om man tjuvjagar för att utrota.
  Med tanke på “jägarens” (inom stora situtaionstecken, brist på jägarhyfs och etikett och respekt, var det nog säkert en av det lokala tjuvjägar-packet du mötte. Laglig bäverjakt slutar dessutom 10e maj, så den 8e maj var dom kanske stressade för att kunna använda bäver som ursäkt.

  Har man inte hyfs nog att peka bössan åt något annat håll ska man inte ha vapenlicens. Möter man en sådan “jägare” kan man med fördel vänligt men bestämt be hen peka bössan åt något annat håll och göra patron ur, så länge hen står med andra människor.

  Förutom polisanmälan kan ni ta reda på vem som äger marken just där, beskriva händelsen och ge signalementet på personen till markägaren. Jaktlaget borde få en varning, och kanske den hotfulla damen borde bli utesluten ur jaktlaget. Om hon ens är med, för rör det sig om nån av varg-tjuvjägarna skiter de kanske i vems jaktmark de tjuvjagar på. Eller kanske snarare fått de andra lokala jägarnas tysta välsignelse att tjuvjaga varg varsomhelst.

  Gangsters som förstör friluftsmänniskors och lokalbefolknings naturupplevelse är vad det är. Jävla pack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *