Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 972
 • 3 513
 • 24 juli, 2019

Kroppen och magen efter graviditet och förlossning

Såhär har min kroppsresa sett ut hittills efter förlossningen den 31/5 då min underbara dotter äntligen fick komma ut i världen. 🙂 En vecka efter att min kropp gått igenom en av de största påfrestningar och förändringarna någonsin. SÅ HÄFTIGT! Kvinnokroppen är verkligen otrolig. 😀

3 dagar efter förlossningen – 4 dagar efter förlossningen – 6 dagar efter förlossningen och en vecka efter förlossningen – Samt en bild från dagen innan. 

Under graviditeten har jag ätit bra, dvs undvikit hormoner, antibiotika, cancerogen mat, var och slaggprodukter. Med andra ord har jag ätit helt vegansk. Bra för mig och för min vackra bebis. Det där med att man ska äta för två är bullshit. Man ska äta bra. Ett extra mellanmål är det som rekommenderas i ökat kaloriintag av de sakkunniga inom området. Att göra annat, att ej ta hand om sig själv när byggstenarna för ens eget barn sätts på plats är bara egoistiskt. Barnets hälsa och välmående måste gå först. Det är iallafall vad jag tycker. 🙂

Man måste inte äta super-nyttigt hela tiden, absolut inte. Men då kosten påverkar barnet så har jag undvikit mycket av de vanliga fällorna i form av chips och godis. Ärligt talat så har jag inte varit så sugen heller.. Lever man hälsosamt och kroppen mår bra så vill den gärna hålla sig på rätt spår där.

Nu led jag av en otrolig foglossning och har större delen av graviditeten varit mer eller mindre helt sängliggande. Dock så har jag skött mig efter råd från sjukgymnast och läkare och gjort det bästa av situationen efter min förmåga. Till och med lite yoga i sängen blev det. Sedan förlossningen har foglossningen inte släppt än.. Det kan tydligen ta ett tag. Men jag har lyckats ta mig ut på två små promenader sedan vi kom hem från sjukhuset för knappt två nätter sen. Jag hade en svår graviditet och svårigheterna började egentligen redan från den första trimestern.. Men att göra så gott man kan lönar sig alltid.

Nu ligger jag här i sängen bredvid en vacker och välmående dotter som jag älskar otroligt mycket. All smärta under månaderna som passerat, alla tårar och alla svårigheter ligger fortfarande nära till hands men bleknar i hennes klarblå ögon. Jag är lyckligt lottad och ska se till att göra det till mitt jobb att göra henne minst lika lycklig.

Rasmus är så stolt. Speciellt efter förlossningen som jag klarade bra trots att jag bara hade lustgas.. Trots att jag har svårt med intryck osv då jag lever med Högfungerande Asperger.. Men men.. Ska dela med mig av min förlossningsberättelse vid ett senare tillfälle föresten då jag vet att det finns folk som är nyfikna och undrar. 🙂

Ha det fint!

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *