Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 813
 • 3 408
 • 24 juli, 2019

När vill du att utseendet skall sluta spela en avgörande roll?

Jag har inte alltid ansetts se bra ut, tvärtom. Jag har knappt vågat le pga sneda tänder och min hy representerade en gång i tiden en enda stor Canvasduk för acnens pointillism. Jag har skämts och hatat likväl min kropp som mitt liv.

Pointillism: Pointillism (av franskans point ’punkt’) eller divisionism är en konstriktning under det sena 1800-talet. Istället för att blanda färgerna på paletten lade konstnären på ren färg i form av små punkter eller klickar på duken. 

Wikipedia

Men det är lätt att tro att mitt liv alltid varit lätt om man inte ser vägen jag vandrat, bergen jag bestigit eller de helveten jag genomlevt. Om det enda man betraktar och låter intrycket vila på är mitt utseende så antar jag dock att det är lätt att tro. Jag blev stoppad en gång på krogen av en kvinna som undrade om jag vaknade upp varje morgon och kände “yes!” över hur jag såg ut. Att hon sett mig i staden där vi då båda bodde och att hon tyckte att jag var exceptionellt vacker. En sådan som jag kunde inte ha några hjärnspöken alls gällande mitt utseende. Eller hur..? Det är inte så livet ser ut. Inte för något. Oavsett utseende. Det finns inte en enda kvinna, man, icke-binär, kändis eller modell vars hjärna ej besitts av spöken ibland. Det är mänskligt. Alla har vi problem som inte syns. Problem som tynger och ångest som får oss att krokna ibland. Vi vet alla om det. Ändå dömmer många andra individer efter attribut de själva inte vill bli dömda för?

Vi måste alla bli bättre på att betrakta individer för vilka de är snarare än vilka de ser ut att vara. 

Att sprida goda energier är ett underbart sätt att göra både sitt eget och andras liv bättre. Att ge en komplimang som ej grundar sig i ytlighet är ett bra exempel men även bara genom att stötta dem som behöver det. Min kamp för allas lika värde gör just det för mig. Ger mig energi och kraft samtidigt som jag hjälper många av dem som många varken ser eller hör. Genom att få vara en röst för dem som ingen har, synas för dem som döms efter vilken arttillhörighet de har, så räddar jag liv.

Vi måste alla bli bättre på att betrakta individer för vilka de är snarare än vilka de ser ut att vara. 

Det tåls att upprepas. Kanske passar det inte alla att bry sig men det passar mig. När vill du att utseendet skall sluta spela en avgörande roll? Lev därefter så lever världen därefter kring dig.

Foto: Flóra Borsi

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *