Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 805
 • 3 400
 • 24 juli, 2019

Sex i den tredje trimestern – För att mannen ej ska vara otrogen under graviditeten?

Jag är inne på slutspurten i graviditeten och hänger därmed i olika forum under de lediga stunder jag har och då jag orkar. Där duggar frågorna tätt. Kvinnor i min situation undrar saker som vilken säng som matchar gardinerna, hur man ska avhjälpa att huden kliar värre än vattkoppor med mera.. Men sen kommer de frågor som börjat störa mig. Hur ska hålla sin man intresserad fastän man känner sig som en uppblåst groda? Hur ska jag tillfredsställa min man fastän jag har foglossning? Hur man har sex i den tredje trimestern? Ärligt talat så blir jag helt ställd. Om man som kvinna under graviditeten vill ha sex är det en sak. Men då otrohet bland män tycks öka när deras partner i en heteronormativ relation går igenom slutfasen av graviditeten så känns det snarare som att kvinnor vill “offra” sitt välmående för att lyckas behålla sin man. (Långt ifrån alla men nog för att det ska skina igenom som en skrämmande verklighet för många.. )

Såhär känner jag:

 1. Om sex är vad som krävs för att han ska stanna medan du bär hans barn så är det du som borde lämna honom.
 2. Om han hotar med otrohet så lämna honom. Inget barn bör ha den typen av fadersgestalt i sitt liv ändå..
 3. Vill du inte eller mår inte tillräckligt bra för att ha sex så ska du inte ha sex oavsett.

Om jag har sex så är det för att jag vill det. Nu är min man knappast typen som kastar sig över mig när han kommer hem från jobbet med kuken i högsta hugg som vissa andra tycks vara… Men ändå. Han respekterar ett nej. Han pratar med mig och berättar ofta hur stark han tycker att jag är som kämpar så hårt genom alla graviditetskval för vårt barn. Om han inte skulle göra det så skulle jag vara tydlig med hur jag känner för det.

Självklart så finns det alltid inslag av självuppoffring i en relation. Men jag anser att när en kvinna redan “offrar” så mycket av sin tid och sin kropp för att vara ugnen som bakar bullen i 9 månader, så bör det respekteras. Nu är det inte jobbigt för alla därute. Men för många kvinnor innebär en graviditet likväl en stor omställning som en stor påfrestning för kroppen.

Nu vet jag att många kvinnor även lider av det motsatta. Att männen inte vill röra dem under graviditeten och hellre runkar eller värre. Att det får många kvinnor att känna sig ensamma och oattraktiva.. Det är inte heller bra. Men jag tror att nyckeln här är respekt och kommunikation. Sex är viktigt i en relation. Väldigt viktigt. Men respekt är viktigare. Även om inte alla kan få som de vill så finns det alltid sätt att mötas upp på mitten. Men att tvingas dit av rädsla och skräck för att man står under sin mans hot om otrohet om man ej offrar sitt välmående för att tillfredsställa honom under graviditeten? Nej, bara nej.

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *