Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 915
 • 3 339
 • 24 juli, 2019

Att lämna personligheten på förlossningsbordet

Det vilar någonting fridfullt över kaoset omkring mig. Förändringarnas tid blåser in med hårda vindar. På kort tid har jag utvecklats som både människa och individ. Mammarollen, som kommit att bli den av mest signifikant värde, är dock den roll som jag upplever ha påverkat mig mest. Det finns nämligen på något sätt ingenting som kommit att påverka omgivningens syn på mig mer.

Visst har jag varit med i Paradise Hotel, omedvetet felstegat över feministiska gränser inom modellyrket, stannat i en våldsam relation och ofrånkomligen begått en uppsjö av andra misstag. Men genom allt det har jag aldrig upplevt att omgivningen tagit sig sådana friheter som nu gällande placerandet av åsikter om vem jag är eller snarare borde vara. För här där jag står som biologisk mamma till en dotter snarare än “bara” pälsbarnsmorsa så blir jag plötsligt dömd för varje bild jag lägger upp och varje mening jag författar. En mamma skall vara “si” och inte bete sig “så” osv.

Mina bilder är tydligen för lättklädda och mina ord för fria. Jag svär för mycket och talar för högt. Sen har jag högfungerande Asperger också. Hua så hemskt.. Visst har jag ett IQ långt över medel men låt oss istället fokusera på att jag inte klarar av att åka tunnelbana..! Jisses.

Det upplevs från mitt håll ibland som att jag förväntas ha lämnat min personlighet på förlossningsbordet. Enligt dem som dömer, klagar och sprider negativitet vill säga. I enighet med mina principer så är man fri att tycka som man vill, absolut. Men som en människa vars uppväxt lättast beskrivs som en krigszon med undertoner av psykisk ohälsa, så känns det inte som att människor har en aning om vad de talar om egentligen. Det blev folk av mig också fastän förutsättningarna var dåliga och jag tror knappast att de skulle blitt värre om min maniska modersgestalt skulle ha varit med i Paradise Hotel eller hyllat kvinnokroppen genom att vara lättklädd ibland. Nej.

Det som gör någon till en bra mamma är precis samma sak som gör någon till en dålig mamma. Ingenting som egentligen syns. Jag vet att jag är en bra mamma trots att jag har asperger och stora naturliga bröst. I mitt hjärta så älskar jag min dotter men det betyder inte att jag slutat bry mig om allt annat sedan hon kom till världen. Jag är fortfarande jag. Mammarollen är inte allt jag är eller den enda roll jag kommer att axla.

Många tycks störa sig på detta. Det unnar jag dem. Men frågan jag ställer mig är huruvida de reflekterat över att de genom att lägga tid på att klaga på att jag ej endast spenderar tid i min mammaroll, faktiskt själva väljer bort mammatiden för att klaga på folk på internet? 

 

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *