D A H L S T

Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE

Traffic

 • 920
 • 3 344
 • 24 juli, 2019

Eldorado, Enago, ensamstående på heltid

Min dotter får det bästa och jag får.. Eldorado. Jag får iallafall något trots att vegansk barnmat är så dyr och jag får minimalt i underhåll. Stannade vid Dollarstore, Biltema och Willys på G hem och inhandlade tops och Enago. Mycket spännande. Är dock så förbaskat tacksam över att Bess alltid är så lugn när vi strosar i butiker och längs med gator bland folk. Det är inte direkt sällan som en hör barn som skriker och lever små söta rövare. Men inte min dotter inte. Hon är mer fascinerad av omgivningarna, intrycken och en och annan liten attiralj som hennes mor förser henne med då och då. Så mysigt.

Har sökt drömjobbet och inväntar svar. Känner att både mentalt och fysiskt är jag så nära målbilden att jag nästan kan smaka på slutstationen. Tränar nästan varje dag vilket ej är så illa som heltids-ensamstående heller. Skönt. Det finns verkligen inga ursäkter. 🙂 Har ju all motivation att hålla mg frisk och stark här dessutom.

Idag kom världens bästa bror över och lagade min kyl och smällde ihop en kanon-måltid medan jag och Bess vilade. Vilken jävla toppen-kille jag uppfostrat. Känner mig så stolt både över honom och en smula över mig själv.. 🙂 Så, nu har jag bloggat under tiden som jag smällt i mig en hel påse med sura (och självfallet vegansk)  cola-nappar från Willys. Det fick lov att bli min lilla stund såhär långt efter spöktimman. Nu ska jag städa och fixa inför imorgon innan jag förhoppningsvis får nog ett par timmars sömn innan jag och Bess ska på musikstund med världens bästa väninnor. <3

Tänker du något om det du läst?

Ekonomisk utpressning som drabbar barn

Häromdagen fick jag hjälp av en organisation för människor i ekonomisk nöd. Gav kontoutdrag för 2 år tillbaka inklusive utgifter för mig och min dotter under ett år. Dom sa att det var tydligt att jag utsatts och utsätts för ekonomisk utpressning av dotterns pappa och att jag har rätt till högre ersättning från honom. De hjälpte mig räkna ut vad underhållet borde vara istället för det minimala jag får nu. Det känns skönt att få hjälp. Är så trött på att kämpa i motvind ensam. 🙁 Jag är den enda som kämpar för min dotters välmående nu och det är viktigt att det är just dit min kraft får möjlighet att läggas. Sorgligt nog är min lilla dotter ej det enda barnet som utsätts för den här typen av ekonomisk utpressning.

Under flera år då vi levde tillsammans fick han mig att tro att jag kostade för mycket. Han erbjöd sig att försörja mig vid flera tillfällen men gav mig fan om jag ej drog in pengar. Så typiskt honom. Precis som att jag bad honom pynta vårt boende med sina saker och han sa nej bara för att ett par veckor efter skälla ut mig för att han inte fick ha sina saker framme.. (!?) Det var ofta så. Fram och tillbaka. Han erbjöd sig att ta ut hundarna på promenad då vi bodde i Södertälje bara för att några veckor senare anklaga mig för att “kasta ut honom”.. Precis som han nu anklagar mig för att ha “kastat ut honom” fastän jag i över ett år bett honom flytta tillbaka till sitt hus. Gjorde han det? Nej. Istället valde han att sova i sin bil för att sedan kasta det i ansiktet på mig. Varför? För att jag ej ville att han skulle bo under samma tak som min dotter efter att han bland annat enligt eget vittnesmål “lyft henne i benen”. När jag bad om pengar i början så fick jag bara göra att jag men då kunde ge henne till honom. Som att hennes skydd skulle ha ett pris. Aldrig.

Jag har alltid dragit in pengar till mitt nödvändiga. Han fick till och med bo gratis i min lägenhet i Södertälje under långa perioder liksom senare i huset. Själv kunde han lägga flera tusen på godis och chips mm samt dra sitt kort över 10 gånger på en dag i kiosken på Scania enligt kontoutdrag han visade mig.

Barnstolen fick mig verkligen att gå back nu men vad ska jag göra. Han vägrar kontakt och vägrar bidra till vad hans dotter behöver. Senast för ett par månader sedan erbjöd jag honom att betala hans skulder när jag fått jobb då han alltid haft ångest över ekonomin fastän han bränt pengar på skit.. Det ville han inte. Jag vet ju att nu när jag nyss avklarat utbildningen så kommer jag att kunna få ett väldigt välbetalt jobb inom IT om jag så önskar och pengar är inte av så stor vikt för mig att jag behöver ett överflöd. Men tills dess är det sparsmakat.

Fick hjälp med mat, kläder och annat från en organisation i Södermanland som har erfarenhet av att hjälpa våldsutsatta kvinnor. Som tur är så är det ej svårare än att gå till banken att bevisa vilken enorm utsatthet jag lever i. Det kan närmast liknas vid psykisk tortyr sa dom. Hela fram och tillbaka-spelet…

Det är tur att jag har terapin. Annars skulle det vara mycket värre. Jag känner verkligen att jag kommit så långt från den jag var och hur det varit. Fastän jag blev tagen åt sidan för ett samtal vid grillningen i Tullinge och mer eller mindre påhoppad så kände jag inget annat än sorg. Sorg över att det blivit såhär och över hur psykisk ohälsa hos en far kan leda till en bristande självinsikt som drabbar ett oskyldigt barn. Tydligen har han ett starkt behov av att smutskasta mig vilket känns otroligt sorgligt bara det.. Men det är samtidigt föga förvånande. Tyvärr. Antivåldscenter säger att det är vanligt att den här att den typen av människor både berättar andras hemligheter, snackar illa och vidmakthåller sin oskuld på en sådan nivå att de alltid framhävs som utsatta. Det går tydligen att använda lögndetektor i rätten nu vilket var till en enorm fördel för en väninna som precis fick hem domslutet efter att ha anmält sin dåvarande sambo. Ibland går rättsväsendet åt rätt håll. Längtar så tills denna form av bevis även tillhandahålls vid våldtäktsrättegångar. Då skulle det nog inte se så mörkt ut i statistiken gällande dömda förövare.

Jag har tur som har så fina människor i mitt liv som hjälper till och skänker kärlek och stöd. Släkt och familj som ställer upp. Men egentligen är det kanske inte sån tur för mig.. Snarare för Bess som verkligen aldrig har gjort eller skulle kunna göra något för att förtjäna situationen vi hamnat i. Hon är fan det bästa som finns min lilla kärleks-boll. 🙂

Imorgon blir det bär det av mot mångfalds-kärnan Botkyrka igen. Så spännande med musik tycker min älskade lilla Bess som numera tar sina första stapplande steg mot att dansa ståendes. 🙂 Snart kan vi svänga loss på dansgolvet tillsammans likt småtokiga virvelvindar. <3

Tänker du något om det du läst?

Plötsligt går hon

Min (inte längre så) lilla älskling går! Kan knappt fatta hur fort tiden går. När jag hämtade henne för ett par dagar sedan så tog hon ett par stapplande steg och nu blir hon mer och mer stadig för varje dag. Känner mig så himla stolt. 🙂 Idag var vi och kollade på boende också. Känns så bra. Det är nu en månad sedan jag ens hörde något av hennes pappa och det säger väll allt. Men så länge hon mår bra och utvecklas, är lycklig och frisk så är jag nöjd. Det är huvudsaken. 🙂

Det är galet mycket att göra här just nu som många av er vet. Jag är dessutom inte så glad och uppåt som jag verkar.. Det är kämpigt men jag klarar det. Som vanligt. 🙂 Det är inte bra att “hålla god min” för mycket men att tänka bort det negativa genom att fokusera positivt går bannemig nästan alltid! Det bor nog ett helt universum av “jävlaranamma” i mig kan jag lova. Det märks verkligen efter allt som skett nu. Så… Framåt vi gå! 🙂 Speciellt den av oss vid namn Bess. 😉

 

Tänker du något om det du läst?

Sluteximination och brist på turer till akuten

Nu har jag precis lämnat in den individuella sluteximinationen i Gender Studies vid Linneuniversitetet. Ännu en era möter sitt mål. Nu ska jag bara få godkänt på sista terminen så är det klart. Det känns så skönt. 🙂 Jag blir så glad när det går framåt och rör sig åt rätt håll. Det gäller verkligen att behålla fokus.. Jämt! Det har inte varit några turer till akuten de senaste dagarna heller vilket känns underbart. Nu väntar vi bara på provresultat och återkoppling. Det är minst sagt många bollar i luften.

Bess, min älskade lilla fluffboll tandar för fullt. En tand syns till och med! Hon är så duktig. Det är tur att jag välsignats med ett tålamod av guld genom alla nätter av bristande sömn och gnällighet. 🙂 Känner bara att jag har sådan tur som har henne i mitt liv. Hon är verkligen underbar på alla sätt och jag kan inte tänka mig en endaste dag utan henne. Hennes pappa har fortfarande inte hört av sig om henne. Inte ens ett födelsedagskort i brevlådan när hon fyllde år fick hon. Galet. Tur att jag har kärlek så det räcker och blir över för den där lilla guldklimpen. Sen har hon världens bästa morbror också och det är ju inte fy skam! 🙂

Tänker du något om det du läst?

Ambulansåkning, Examen och det som väntar..

Det har hänt en del sedan sist vill jag lova. Äntligen tycks ambulansturerna fram tillbaka från akuten ha avtagit i frekvens vilket jag verkligen ser som en fördel. Har varit så galet rädd och orolig att jag knappt kan finna orden för att beskriva det.. Men för att fokusera på det positiva så skriver jag hellre om något annat..

Den tredje tog jag examen efter två års studier på Högskolan i Mölnlycke. Så Bess och jag tog i matchande klänningar stolt emot både komplimanger, jobberbjudanden och betyg. IT säkerhetsanalytiker i kampen mot sexualbrott mot barn. En förkämpe mot digitala övertramp mot mänskliga rättigheter. En reparatör av säkerhetsrisker inom den virtuella världen. Men främst av allt. Världen stoltaste mamma.
Ensamstående? Nej! Enastående! <3 🙂 

Nu är det bara lite plugg kvar inom GenderStudies på Linneuniversitetet innan jag är lite genusvetare också. Det är faktiskt bara slutexaminationen kvar.. :O Som vanligt har det dock kört ihop sig en aning den senaste tiden men jag kämpar på in i det sista. Skam den som ger sig!

Nu i veckan som kommer ska jag dessutom äntligen kolla på bilen också. Som jag ser fram emot det. Kan knappt fatta att det äntligen är dags.. 🙂

Klockan är långt över midnatt här i smeten och jag ska strax sova efter att ha pluggat några timmar. Det är välförtjänt och efter en dag i ännu en värmebölja så är hjärnan lagom mosig vill jag lova. Såg på en film idag med Bess som gjorde mig sjukt ledsen också vilket har dämpat energireserverna något.. Filmen i sig var nog inte så sorglig men den påminde mig om hur jag så innerligt önskar Bess den där kärnfamiljen jag just nu ej kan erbjuda henne. Hm. Ilandsproblem? Kanske. Värt att försjunka sig i just nu rent tankemässigt? Helt klart inte. ^_^

Godnatt!

Tänker du något om det du läst?

Uppdatering och uppmaning. Be aldrig om ursäkt för att du ringer polisen.

Det var så länge sedan jag skrev att jag nästan ej vet vart jag ska börja. Men kanske spelar det ingen roll? Well. Det finns uppenbarligen tydligen fortfarande ett intresse eftersom det är 12.000-ish besökare per 30 dagar. Förväntningarna kanske är höga och det är ju tråkigt för den typen av förväntningar vet jag ej direkt om jag kan leverera.. Inte just nu. Det positiva är att sjävutvecklingsnivån ligger på topp. Har skickat in sista uppgiften till Riskhanteringsakademin och de enda anmärkningarna jag fick var gällande småsaker som stavning. Så kul! Jag har verkligen klarat varje kurs med högsta betyg. Är så glad för det. 🙂

Privat är det lite stressigt då jag tar hand om dottern helt själv av anledningar som jag ej upplever har någon betydelse att ventilera just nu. Det är dock ingen självvald situation. Men ändå har jag klarat båda mina utbildningar nu med bra betyg, sköter hela hushållet och djuren. Det känns så fruktansvärt bra. Hinner träna, fotografera och snart kommer jag påbörja privata uppdrag också! Nu har jag dessutom ett jättebra stöd här av omgivningen rent känslomässigt. Fick till och med en flaska med superfint fin av en granne häromdagen som plåster på såren efter att denne ringt polisen när mitt pappan enligt grannen betedde sig illa mot mig och dottern. Jag förstår inte varför folk ber om ursäkt för att de ringer polisen? Det är väll jättebra och helt klart att föredra framför att ignorera när man tycker att något verkar vara konstigt.. Be aldrig om ursäkt för det!

Aja. Nu börjar det äntligen bli ordning på huset också! Jobberbjudandena duggar tätt och rekommendationerna likaså. Jag känner mig så himla välsignad över att folk i mitt liv lägger märke till både mina fördelar och nackdelar men uppskattar helhetsbilden båda sidor bildar.

Snart är det färdigpackat och nya äventyr väntar. Love it. Hinner inte skriva mer nu för någon lär vakna snart och då måste det återgås till att vara super-mamman jag vet att jag är för min dotter. 🙂

Tänker du något om det du läst?

När allt föll på plats med Cyril

Vart skall jag börja? Från början antar jag. I skrivande stund har jag dock svårt att avgöra exakt vart det skulle kunna tänka sig vara.. Ibland flyter dagarna ihop. Det sker i perioder som oftast sammanfaller med mycket stress. Iallefall för mig. Just nu är det en sådan period. Bess växer så det knakar liksom min karriär. Har till och med mitt i allt lyckats skapa ett litet mamma-kontor i “golvhöjd” hemma i sovrummet. Det är vad som krävs och jag gör det med nöje.

Så fort jag började tänka tanken på att fixa ett litet home-office för de dagar jag ej är i studion så fann jag självklart det perfekta skåpet också. Datorskåpet Cyril från IKEA som självklart slutade säljas för ett par år sedan.. Men som vanligt när man liksom mig har attraktionslagen vid sin sida så dök det upp bara en halvtimme härifrån via Facebook sidan för secondhand. Karma ftw. Efter lite modifikation så kan jag nu alltså sitta närmare golvet i min IKEA PS 2017 fotölj och ha bra kontakt med likväl pälsbarn som Bess. Fotöljen är dessutom hopvikbar. Ibland faller bara alla delar på plats. 🙂

Att involvera min dotter i mitt skapande är heller inte speciellt svårt faktiskt. Hon gör det lätt för både mig själv och sig. Sover hela nätterna och kämpar på som en riktig champion med att nå de olika utvecklingsnivåerna. Hon gör mig så stolt.

Livet gott alting gott. Nu ska jag bara försöka få ALLT jag behöver få gjort innan jag plötsligt kollar på klockan för att inse att midnattstimmen redan är slagen för länge sen. Igen. 🖖🏻

Tänker du något om det du läst?

Tre bebisar på ett år

2018 har hittills varit spännande och än är det inte över. Enda sedan min nyaste singel släpptes och debutsingeln nu fått spridning tack vare att den plockades upp av den där serien på Netflix så är det många som undrar hur jag får tid. Speciellt med tanke på att det inte var speciellt länge sedan jag låg på förlossningsbordet.. 🙂 Well, nu är det till och med så att jag har tre små bebisar här i hushållet. Det blev 3 bebisar på ett år. Galet! Min älskade Hajen vallade nämligen häromdagen. 3 valpar.. En var dock dödfödd. 🙁 Men de två andra mår toppen och är friska små själar på startsträckan till ett lyckligt liv med vår stora flock. <3

BTW. Vet att jag varit super-dålig på att uppdatera bloggen men jag ska försöka bli bättre.. Tror dock att ni kan tänka er att jag har lite annat att prioritera just nu. 🙂

Tänker du något om det du läst?

När du hör min låt på Netflix..

Snart är det äntligen dags. Som jag ser fram emot att höra min låt på Netflix. Mina ord och tankar i toner betyder så mycket för mig. Samarbetet med de kreativa individer som gjort det möjligt också. När man jobbar så mycket som jag gör så känns det verkligen helt underbart att möta denna typ av möjligheter. Lite som en välsignelse i en väldigt icke-religiös bemärkelse om det nu förstås vad jag menar av någon..? Fick höra idag att jag är en person som det är lätt att tycka om. Huruvida det stämmer eller ej låter jag vara osagt. Men vad jag däremot vill poängtera är att musiken i mångt och mycket är min bästa vän. Min bundsförvant och ledstjärna. Vet ej vart jag skulle vara utan den. Utan kreativiteten vore jag trasigare än vad min uppväxt gjort mig. Jag valde inte musiken. Vi valde varandra.

Vill du veta mer och höra min låt? Den finns HÄR på Spotify och mer information och annat kul hittar du via länkarna nedan. ? Om du lyssnar på sången så glöm inte att låta mig få veta vad du tycker på min Facebook som du också hittar nedan. ? När du hör min låt på Netflix.. Vad tänker du då? Let me know. ?

►Facebook: https://www.facebook.com/illvimist/
►Instagram: http://www.instagram.com/illvimist
►Official site: http://www.IllviMist.com

Tänker du något om det du läst?

Hur kan folk tro att mjölk är bra för kroppen?!

Igår var jag på Föräldraträff hos Nykvarns BVC. Temat var kost och kvinnan som höll i föredraget berättade bland annat att de flesta människor blir laktosintolerant efter att de slutat amma. Alla i rummet nickade jakande. För visst är det så. Men är det någon som frågar sig varför? Är det någon som tänker att “oj, när min kropp säger ifrån såhär kraftigt så kanske det är ett tecken på något”? Nej. Istället propageras det för att dricka laktosfritt. Att hitta en väg runt bara för att kunna fortsätta betala för något vi ej behöver. Snacka om att mjölkindustrin legat i för att sanningen skall ligga i det fördolda.

Sanningen är hemsk och fruktansvärd. Inte bara för de djur som exploateras för att bönder ska kunna tjäna pengar på dem tills dess att deras kroppar är slutkörda. 

För dig som tror på reklamen och budskapet om att bönder älskar sina djur och ser sina kor som sina barn osv osv. Så fråga dig själv huruvida du skulle kunna tvångsinceminera ett av dina barn, ta hennes barn, hålla henne inlåst majoriteten av året och börja om igen efter ett år bara för att kunna tjäna pengar på henne för att sedan slakta henne när hennes kropp ej längre orkar. Jag skulle iallafall ej kunna göra så mot mina barn. Heller skulle jag ej själv vilja utsättas för det.  Sanningen från SVENSKA bönder: https://djurfabriken.se/mjolkfabriken

Men för att återgå till människo-perspektivet…

När vi dricker mjölk bildas en syra i våra kroppar varpå kroppens försvar blir att använda fosfat. Fosfat är en av de byggstenar som finns i skelett och ben. Allt kalcium försvinner med vårt urin. Kroppen förlorar alltså kalcium när kroppen får i sig mjölk och animaliska proteiner. Det finns en anledning till att länder med hög mjölk-konsumtion och exempelvis benskörhet går “hand i hand”. Äter en helt växtbaserat så får man i sig nog med kalcium för att kroppen skall må bra och frodas genom grönsaker och växtbaserad “mjölk”.

Mjölk är bra. För bebisar. För bebisar av samma art. Vi behöver inte hormoner från kossor för att bli starka. Vi behöver inte ammas som vuxna. Det säger sig självt. Det finns dessutom massvis av studier som påvisar länken mellan mjölkkonsumtion och en massa sjukdomar såsom bland annat olika cancerformer. Er som följer nyheterna har säkert inte gått miste om detta lilla axplock från SVT: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/uppsala-forskare-mjolkdrickande-kopplat-till-okad-dodlighet

Nej. Gör ett medvetet val. För dig och för dina närmaste. Tänk på vad det är du betalar för egentligen. 

Förr var det cigarretterna människor levde i det fördolda genom konsekvenserna av. En dag så kommer vi kolla tillbaka på samma sätt på mjölken.. Vissa kommer att dricka det ändå precis som många väljer att röka fastän de vet att det ej är bra för hälsan. Men majoriteten av oss kommer inte att ge det till våra barn. Iallafall inte dem av oss som faktiskt bryr sig.

Tänker du något om det du läst?
1 2 3 13