Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 985
 • 3 416
 • 24 juli, 2019

Efter förlossningen ska jag ta ledigt från mitt liv

Är över i vecka 30 nu och förverkar, illamående och fruktansvärda smärtor vilar ständigt över mig. Jag mår helt enkelt inte optimalt. Det som får mig att stå ut just nu är tanken på att hon inte lider. Hon den där varelsen som växer nedanför mitt hjärta och nu påminner mig om sin närvaro mitt i nätterna genom att sparka så hårt att det känns som att huden ska spricka. Fan, att man kan älska någon så mycket som man aldrig mött. Lilla skrutten. <3

Det jag ser fram emot nu är att ta semester. Så fort hon är ute och livet stabiliserat åker jag och bror iväg. Jag behöver det. Dels på grund av min Asperger, men också med tanke på hur otroligt mycket påfrestningar både min kropp och mitt psyke fått utstå under denna graviditet. Behovet av att andas är stort.

Nu vet jag att det kan tyckas kontroversiellt att längta bort från sin familj innan den sista pusselbiten ens är på plats.. Men det är så jag fungerar. Jag älskar inte min familj mindre för det. Snarare tvärtom. Jag älskar min familj såpass mycket att jag väljer att ta hand om mig själv så att jag kan vara mitt bästa för dom sen. Lite som man uppmanas om på flygplan gällande att ta på sin egen syrgasmask först innan man försöker hjälpa någon annan.

Detta är vad jag behöver. Men det kommer sen..

Just nu gör jag det bästa jag kan och det optimala för mitt barn. Anpassar mitt liv, mitt pluggande och mitt jobb efter henne. Att hon ska må bra är högsta prio. Jag äter nyttigt, veganskt såklart, (Inget cancerogent här inte!), och tränar efter bästa förmåga trots foglossning och yrsel. Har till och med börjat med yoga! 😀 Mina blodvärden är bättre än perfekta enligt vården och utan att anstränga mig över huvud taget så får jag och bebisen i oss precis vad vi behöver. Egentligen är detta inte så konstigt med tanke på att blodfetter och annat ohälsosamt inte drabbar veganer.. Men jag vet att många är hjärntvättade av industrin med den missuppfattningen. Tyvärr.

Rent psykiskt, med tanke på att jag är väldigt högfungerande annars, så har jag fått göra avkall på ett liv där jag kan hålla många bollar i luften. Jag pluggade 100% och jobbade 130% den första halvan av graviditeten. Allt eftersom utbildningsblocken nådde sina slutmål så är jag dock nere på 50% plugg och kanske 70% jobb nu. Jag upplever dock aldrig någon stress. Bara en enorm känsla av otillräcklighet. Inte så kul.

Men! Vi gör det bästa av situationen. Nu igår inhandlade jag och min man en mikrofon som gör att jag kan jobba med musiken mer direkt ifrån sovrummet vilket underlättar enormt när det står i jämförelse med att dra iväg till studion. Skönt! 🙂 Alla knep är bra utom dom dåliga!

Dock så ser jag fram emot att möta en ny era av mitt liv när jag om cirkus 2 månader kliver in i en ny roll. Mammarollen. Rasmus ser så fram emot att bli pappa och pälsbarnen kommer bli underbara syskon. På den fronten känns allt helt underbart. <3 Vi har till och med lyckats fixa en Doola som vi trivs underbart bra med! Hon verkar så himla lyhörd och förstående vilket känns så tryggt. Det finns verkligen inget att klaga på.

Vart jag och min bror ska åka har vi diskuterat men ej satt i sten. Vi är minst lika sjuka i huvudet både han och jag när det gäller humor och äventyr så det kommer dock att, oavsett plats, bli helt jävla episkt. Min kropp kommer ju självfallet att behöva återhämta sig men efter ett par månader så är det “Hejdå Sverige” som gäller. Ser så fram emot det! Rasmus som längtar oerhört efter att bli hemmapappa ser nog också fram emot att det livet äntligen ska få ta sina första steg. Han är mer huslig och jag är mer för karriären. Ingen av oss älskar sin familj mer eller mindre för det. Vi är bara inte så stöpta i norm-formen. ^_^

Aja. En dag i taget och vi är inte där än.. Vilket nog är tur för halva vardagsrummet är belamrat med paket från IKEA som måste plockas upp och monteras ihop! 🙂

Tänker du något om det jag skrivit så känn dig fri att lämna en kommentar nedan. Ha en fin dag!

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *