Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 531
 • 2 305
 • 24 juli, 2019

Hur kan folk tro att mjölk är bra för kroppen?!

Igår var jag på Föräldraträff hos Nykvarns BVC. Temat var kost och kvinnan som höll i föredraget berättade bland annat att de flesta människor blir laktosintolerant efter att de slutat amma. Alla i rummet nickade jakande. För visst är det så. Men är det någon som frågar sig varför? Är det någon som tänker att “oj, när min kropp säger ifrån såhär kraftigt så kanske det är ett tecken på något”? Nej. Istället propageras det för att dricka laktosfritt. Att hitta en väg runt bara för att kunna fortsätta betala för något vi ej behöver. Snacka om att mjölkindustrin legat i för att sanningen skall ligga i det fördolda.

Sanningen är hemsk och fruktansvärd. Inte bara för de djur som exploateras för att bönder ska kunna tjäna pengar på dem tills dess att deras kroppar är slutkörda. 

För dig som tror på reklamen och budskapet om att bönder älskar sina djur och ser sina kor som sina barn osv osv. Så fråga dig själv huruvida du skulle kunna tvångsinceminera ett av dina barn, ta hennes barn, hålla henne inlåst majoriteten av året och börja om igen efter ett år bara för att kunna tjäna pengar på henne för att sedan slakta henne när hennes kropp ej längre orkar. Jag skulle iallafall ej kunna göra så mot mina barn. Heller skulle jag ej själv vilja utsättas för det.  Sanningen från SVENSKA bönder: https://djurfabriken.se/mjolkfabriken

Men för att återgå till människo-perspektivet…

När vi dricker mjölk bildas en syra i våra kroppar varpå kroppens försvar blir att använda fosfat. Fosfat är en av de byggstenar som finns i skelett och ben. Allt kalcium försvinner med vårt urin. Kroppen förlorar alltså kalcium när kroppen får i sig mjölk och animaliska proteiner. Det finns en anledning till att länder med hög mjölk-konsumtion och exempelvis benskörhet går “hand i hand”. Äter en helt växtbaserat så får man i sig nog med kalcium för att kroppen skall må bra och frodas genom grönsaker och växtbaserad “mjölk”.

Mjölk är bra. För bebisar. För bebisar av samma art. Vi behöver inte hormoner från kossor för att bli starka. Vi behöver inte ammas som vuxna. Det säger sig självt. Det finns dessutom massvis av studier som påvisar länken mellan mjölkkonsumtion och en massa sjukdomar såsom bland annat olika cancerformer. Er som följer nyheterna har säkert inte gått miste om detta lilla axplock från SVT: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/uppsala-forskare-mjolkdrickande-kopplat-till-okad-dodlighet

Nej. Gör ett medvetet val. För dig och för dina närmaste. Tänk på vad det är du betalar för egentligen. 

Förr var det cigarretterna människor levde i det fördolda genom konsekvenserna av. En dag så kommer vi kolla tillbaka på samma sätt på mjölken.. Vissa kommer att dricka det ändå precis som många väljer att röka fastän de vet att det ej är bra för hälsan. Men majoriteten av oss kommer inte att ge det till våra barn. Iallafall inte dem av oss som faktiskt bryr sig.

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *