Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 455
 • 1 436
 • 24 juli, 2019

Jag har nog egentligen inga “riktiga” vänner

Jag är inte jättesocial av mig. Jag kan om jag vill, och visst, i vissa sammanhang så som arbetsrelaterade eller på röda-mattan-event så kan jag tycka att det är givande. Men det är inte direkt samma sak som att känna ett starkt behov av att socialisera och omge sig med människor. Man kanske kan kalla mig kräsen? Eller bara säga som det är.. Jag har Asperger. Det är inte många som kan ta min ärlighet och min oförmåga att censurera mig.

Det sistnämnda är dock inget jag lider av alls faktiskt. Jag besitter en oförmåga när det kommer till att känna mig ensam pga att jag ej går ut och fikar regelbundet med en massa tjejkompisar eller liknande. De människor som betyder mest för mig är de människor jag har i mitt liv. De individer som bryr sig om mig ser till att höra av sig, ställa upp utan att jag frågar och stärker mig som människa likt jag gör för dem. Många påstår dessutom att det är ärlighet de vill ha man kan inte hantera den. Redan där uppstår problem.

Jag kan dock tycka att det är förbannat vidrigt hur samhället är uppbyggt gällande sociala anknytningar och så kallade “vänskaps band”. Många belyser för mig att jag är så bra, snygg och talangfull och att de är mina vänner.. Men när det verkligen gäller så finns de inte där. De håller sig i bakgrunden och observerar istället. De läser min blogg, kollar min Instagram och smyger i bakgrunden. Sen är det mycket skitsnack också. Mycket tissel och tassel snarare än att lyfta saker och ting till ytan direkt. Det där har jag svårt för. Även när snacket handlar om andra än mig. Det känns liksom inte okej att sprida den typen av negativitet i en värld där vi redan drabbas så mycket av fördomar och kategoriseringar av individer.

Nu låter det kanske som att jag aldrig säger något ont om någon annan.. Så är det inte. 🙂 Men det jag säger om någon är jag noga med att säga till den personen också. Ärlighet varar längst! Dessutom så tror jag verkligen på Karma. Efter allt jag gått igenom i mitt liv så är det så jag väljer att fästa bitarna i mitt pussel.

Nu har jag min diagnos så jag vet ej om jag är bäst lämpad att ge en objektiv bild av det psyko-sociala samspelet människor emellan. Men om någon påstår sig vara ens vän, borde den personen ej då någonsin kunna visa det med annat än ord? För mig är det så. För mig är det även något jag kommer att rätta mig hårdare efter i framtiden. Inte allra minst för min dotters skull känns det extra viktigt då jag ej vill ge henne bilden av att en “vän” är någon som säger sig bry sig om dig men inte finns där för dig i den icke-verbala världen. Det är lätt att säga att man bryr sig men desto svårare att visa det. Kanske är det för att folk ljuger så förbannat mycket? Oavsett så är det inte en behandling jag tänker visa för min dotter att hon ska/bör/måste acceptera.

Jag har alltid sagt att det inte ska spela någon roll om man är både döv, blind och stum. Kärlek, välmening och empati är mer än ord.

Så här sitter jag nu och reflekterar över människorna jag har i mitt liv. Precis som vårstädning i övrigt så tenderar jag att även göra gedigna sociala utrensningar emellanåt. Dels för att jag inte gillar att slösa tid men kanske även mest pga att jag inte ser meningen med att omge mig med individer som snarare tar energi än ger. Min facebook-friendslist är full av både bekanta och annat. Där är det lönlöst och känns ovidkommande att rensa. Jag gillar distansen och reflektionerna den typen av sociala interaktioner ger. Men i verkligheten ska jag bli mer kräsen än jag varit.

Varför ska jag lägga tid på att bry mig om människor, peppa individer och försöka sprida energier åt håll dit inget kommer i retur?

Det är ologiskt och borde så även ha varit även om jag ej haft högfungerande Asperger.

Jag är som jag är och så länge det ej drabbar mitt arbetsliv som artist eller ställer till problem på event så är jag nöjd. Dessutom upplever jag att “musiker”-människor har lättare att hantera frispråkighet och individualism.. Men det kan ju vara fel.

Men om sanningen ska fram så har nog egentligen inga riktiga vänner. Inte ur vänskapens bemärkelse som styrs utav dagens norm iallefall.. Där ord betyder mer än handling. Nej. Men det är okej. Då borde det bli ännu lättare att rensa. 🙂 För jag är hellre utan den typen av anknytningar än slösar omtanke och energi på individer vars sätt att visa empati består i att säga att de gör det snarare än visa det.

Logiskt? Jag tycker det.

Tänker du något om det du läst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *