Ett bisexuellt mensabarn i bimboförpackning som tillsammans med sin flock huserar på landet i Taxinge utanför Nykvarn. Gift mopsmorsa, pudelmamma, minigris-förälder och biologisk mor till Bess född 20180531. Berest och belevad feminist, djurvän och omplaceringsförespråkare. En forna underklädesmodell och högfungerande Aspergare med ett särintresse för matematik. Stöpt ur formen av en trasig uppväxt mitt i epicentrum av psykisk ohälsa. I ryggsäcken återfinns bland annat personliga erfarenheter av insidan av en rättssal samt de kala väggarna som omger ett skyddat boende.

Signad artist, erfaren sångerska, utbildad låtskrivare, dansare och teaterapa med gedigen erfarenhet framför kameran. Exempel: Modell för Urban Expressions världsomfattande reklamkampanj 2017 och vinnare av titeln ”Bride of the world Sweden” i Miss World Sverige 2015. Listetta med ”A different kind of love” på Myspace Jazz Toplist 2007. Sedd och hörd på TV3, TV4 och kanal 5 i samband med bland annat Körslaget, Sommarkrysset och Paradise Hotel samt som programledare för Kapish på FOX. Även setts i ”100 Code” och Inga Lindström mfl.

Debattör med helsidor i Expressen och utbildad fotograf vars ena alster valdes ut att representera Mathias Klum´s  projekt för Svenska vatten 2017. Studerar informationssäkerhet men andas musik. Älskar röda vinbär, vegansk mat, vickningschips och vitt vin. Gärna framför pianot. Kan aldrig ha för mycket att göra.

Ett fåtal av alla intervjuer, tidningsurklipp & annat finner du nedan;

 • Intervju med en av världens största nyhetssajter för skönhet: HERE
 • Uppskattad debattartikel som även blev en helsida i papperstidningen “Expressen”: HERE
 • Helsida Södermanlands Nyheter: HERE
 • Helsida i Länstidningen: HERE
 • Del av intervju i Expressen: HERE
 • Miss Bride of the World nyheter: HERE
 • IMDB; HERE
 • Songs and songwriting; HERE
 • Instagram; HERE
Traffic
 • 904
 • 3 328
 • 24 juli, 2019

Min kusin bröt kontakten då jag ej stöttade bilden av att hennes dotter var ”avvikande” pga sin sexualitet.

Dags att ventilera lite välbehövd frustration över att vissas hetronormativa glasögon aldrig tycks åka av.. Inte ens när det gäller deras egna barn.

För inte alls länge sedan så sökte en relativt avlägsen kusin “stöd” hos mig i och med att hennes dotter berättat att hon är bisexuell. Varför behövde hon stöd för det kanske du undrar? Well, det gjorde jag också så jag frågade men ett konkret svar uteblev.. Redan där borde varningsklockorna ringt, men ärligt talat så har det varit mycket genom min graviditet som tagit fokus. Som dig bör.

I samma snurra så klagade hon även över sin sons kognitiva svårigheter, men det var tydligt att huvudtemat var just det som för henne verkade ”avvikande” hos dottern snarare än något annat. Hon kunde inte förklara vad hon behövde utav mig eller varför hon ens kände att hon, som hon beskrev det, behövde råd och stöd bara för att hennes dotter var inte var hetrosexuell. Jag frågade ännu en gång vad hon behövde från mig men något konkret svar uteblev även denna gång. Det kändes snarare än något annat som att hon bara ville ha medhåll om att det var okej att tycka att hennes dotter var avvikande.. Eller kanske, sjukt nog, tröst.

Men att vara bisexuell är knappast någon sjukdom. Att ens fundera över att behöva skriva det hoppades jag inte skulle behövas så det skippade jag även om en del av mig betvivlade att hon förstod det. (Skrämmande tanke!) Jag vet att vissa ser det som just en sjukdom eller som något ”fel” men då jag själv tillhör hbtq-”gruppen” som bisexuell och har märkt av förändringens vindar gällande acceptans som blåst in över samhället de senaste åren så trodde jag ärligt talat att fördomarna mojnat ut mer än så.. Ack så fruktansvärt fel jag hade.

Jag tänkte inte mer på det då.. Men så igår så blev jag påmind. För tydligen klarade jag ej av “jobbet” att bekräfta bilden hon har av att hennes dotter är avvikande tillräckligt väl. Tydligen upplevde hon detta som något otroligt negativt från min sida. Ett riktigt svek. Nu upptäckte jag nämligen att hon tagit bort mig på Facebook likväl som instagram. Jag blev nyfiken och frågade varför. Svaret jag fick kan du se nedan.

Då senaste interaktionen var just en lång konversation där hon dömde sin dotters utträde ur den hetronormativa samhällsstrukturen och jag inte kunde förmå mig att förstå varför ifrågasatte denna nyvunna kunskap via mig så får jag anta att det är därför. Något annat finns det ej att gå på för vi har aldrig varit osams eller oense annars. Jag och Rasmus var till och med där när vi passerade Jönköping efter att ha hämtat Humlan.. När hennes far fyllde år för inte så länge sedan så ringde jag för att gratulera. Jag börjar förstå varför hon inte klarade av att ge en anledning till detta för situationen är verkligen bisarr. ^_^

Ibland är det verkligen pinsamt att vara släkt även om det är på avstånd. Men vad förväntade hon sig? En axel att gråta ut emot? Inget är ju fel!

Jag har ju många gånger fått höra att hon inte mår så bra rent psykiskt men att det gått så långt hade jag ingen aning om. :/ Det slår dock gnistor om den falskhet och framför allt feghet som hon låter styra i sina mänskliga relationer med tanke på hur hon behandlar andra.

Nu är jag gravid och kanske lite extra känslig. Men som blivande mor så tycker jag att det oavsett anledning känns förkastligt att vissa inte tar sig tid att prata MED sina barn snarare än OM dem! Att gå bakom ryggen på någon är iallefall inget jag skulle klara av. Att den unga tjejen är kär i en annan tjej har väll knappast jag med att göra! Hennes privatliv borde väll snarare respekteras när hon är stark nog att vara öppen om det. Tror nästan att jag lägger upp hela konversationen i ”album” så ni får se. Censurerat självfallet. Det är liksom helt obeskrivbart och jag hoppas verkligen att fler förstår att det är fel att ifrågasätta någon bara för att denna någon ej tillhör normen. Speciellt när dessa individer är deras barn..! Dem ska man älska och respektera oavsett sexuell läggning precis som alla andra! Inte sprida ut info om deras privatliv eller be om råd som att bisexualitet vore något som ens behövde hjälpas! Ingen tar skada och inget är konstigt. Det handlar ju för guds skull bara om kärlek!

Vi lever dessutom i ett land där homosexualitet inte är olagligt och där kärlekens värsta fiende är trångsynta människors sätt att kategorisera individer och deras värde efter vem de attraheras av.

Jag inser dock nu att attraktionslagen ännu en gång arbetar till min fördel. Det negativa rensar bort sig självt. En individ som ej accepterar andras olikheter eller ej ens respekterar sina egna barns privatliv är inget jag kommer sakna. Att inte ens kunna stå för anledningen till sina handlingar är illa men bleknar i jämförelse..

Men jag är genom allt ändå otroligt tacksam över att slippa den här typen av människa i mitt och min familjs liv. Här är det allas lika värde, kärlek och respekt som leder vägen. 🙂 <3 En självklarhet för oss men inte för alla. Tydligen.

Bara för att man delar lite genetik så innebär det inte att man är lika. Tack och lov!

Rainbow-Power! <3

Tänker du något om det du läst?

2 Responses to Min kusin bröt kontakten då jag ej stöttade bilden av att hennes dotter var ”avvikande” pga sin sexualitet.

 • VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK!????? Tror du har rätt. Idioten klarade inte av att du inte bara höll med henne!

 • När någon reagerar på det sättet som din kusin gör så är det inget du ska ta till dig av Emelie. Hon klarar ej av att bemöta dig på en intellektuell nivå och därför ger hon heller inga svar. Även om det vore att hoppas på för mycket så vill jag gärna tro att det är för att hon skäms för sitt beteende och vet att hon har fel. Hade hon kunnat rättfärdiga hur hon agerar så hade hon gjort det.
  Allt gott, Mats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *